HIMMEL BYTER FÄRG, UNGSCEN/ÖST 2020

AV: MOA BACKMAN. SCENOGRAFI: HELGA BUMSCH

Paula Sundberg, Martha Rasmussen Lubiana och Viktor Björkberg 

Ett svårt arbete som ändå blev en fin förställning. Moas pjäs var enormt stämningsfull och suggestiv. Jag själv fick tidigt en rätt tydlig bild av vad som hände men hade nog rätt svårt att förmedla det till mina skådespelare, som med rätta undrade vad de höll på med ibland. Jag och Helga, som gjorde scenografi och kostym, ramade in föreställningen i ett specifikt koncept som kanske var onödigt krångligt.

Mitt samarbete med den vikarierande producenten gnisslade en del och jag hade svårt att förankra mina idéer. Rollsättningen drog ut på tiden och förutsättningarna för den ändrades vilket ärligt talat gjorde mig rätt irriterad. Tur då att jag i slutändan fick arbeta med en fantastisk trio skådespelare i Paula, Martha och Viktor.

När Coronapandemin dödade föreställningen efter bara fyra spelade shower tog ensemblen saken i egna händer och producerade en fantastik ljudversion. Vilket gäng!

Scroll Up