FÖRHÖR, ÖREBRO TEATER 2019

AV: MARTINA MONTELIUS. SCENOGRAFI OCH KOSTYM: JASMINDA BLANCO

Foto: Kicki Nilsson
Arina Katchinskaia
Arina Katchinskaia och Malin Berg

MARTINA MONTELIUS pjäs var en fröjd att upptäcka och jobba med. Så komplex, rolig, gripande, rörig men med en knivskarp intern logik. Detta var pjäsens urpremiär. Den togs ut till Bibu 2020.

Ett väldigt roligt arbete på alla plan. Hade en otrolig ensemble i Arina, Hanna och Malin som kunde omfatta språk, ton och tilltal.

En stund av teatermagi jag aldrig glömmer hände på allra första publikmötet. Salongen är full av högstadieungdomar. Arina Katchinskaia kör sin monolog där karaktären rätt grafiskt beskriver ett sexövergrepp hon utsatts för. En väldigt bra men svår text där publiken lätt skulle kunna vända sig emot Arina, om hon backar bara en millimeter. Bara för att det är så jobbigt. Pinsamt. För att karaktären där och då är ett offer. Det börjar skrattas en del. Arina, på sitt allra första jobb efter scenskolan, är ensam på scenen med en tjock massa av ord. Att sitta där och se Arina vinna rummet i det läget var ENORMT stort. En så kallad ”tour de force” som Arina sedan upprepade varje gång.

Scroll Up